Első válogató hétvége

Idén nem konkurálunk a válogatottságért, aminek rengeteg oka van. A legfőbb, hogy Niától almot szeretnénk ebben az évben, és ha valamiért nem jönne össze, akkor is lesz B-terv az év végére.  Egyébként sem vagyok híve annak, hogy egy kutyának ennyire fiatalon, ilyen kevés rutinnal minden áron ott kellene futnia a VB-n. Nova remek formában van, de a lábam körüli bizonytalanság plusz nyomás nélkül, önmagában is elég stresszel jár, így ebben az évben minden egyértelműen arra az oldalra billentette a mérleget, hogy ne versengjünk. Azért openben elindulunk a válogatókon, és az első hétvégére kitűzött célokat maximálisan sikerült is teljesíteni.
Nia: 2X 1. hely, 1X7. hely, 3X dis. Végig tökéletesen fókuszált,  és kordában tartotta a benne rejlő sárkányt, hihetetlenül szépen dolgozott egész hétvégén! A kizárások mögött egy rutintalanságból adódó félreértés, egy elkésett váltás, és egy, a felvezetőnek útban lévő viadukt állt. Az összes futam videója itt látható.
Nova: 4 hibátlan futam (egy 2. hely, és mindegyikben a top5 magyar közt volt), és 2 egy-egy hibával. NAgyon élvezetes volt futni vele, végig remekül kompenzálta a fizikális hiányosságaimat, az a 2 hiba is handling hiba eredménye volt. Az ő futamai itt láthatók.